Οι δύο απατεώνες

2012-05-18 17:20

Ο Τζουλιάνο, αδελφός συμμαθητή μας, ήρθε να μας πει μια πολύ ωραία ιστορία με τίτλο "οι δύο απατεώνες"

    "Μια φορά κι έναν καιρό, σ' ένα δάσος που όλοι εργάζονταν και προσπαθούσαν να ζουν ειρηνικά, υπήρχαν δύο τεμπέληδες η αλεπού και ο παπαγάλος. Πάντα προσπαθούσαν να βρουν την τροφή τους με ύπουλο τρόπο κλέβοντας τα αλλά ζώα. Μια μέρα είδαν τον πελαργό να περπατά στο δρόμο κρατώντας μια γεμάτη τσάντα με ψαριά. Ευθής και οι δυο άρχισαν να σκέφτονται ένα σχέδιο για το πως θα μπορούσαν να φάνε τα ψάρια του πελαργού. Μόλις το κατέστρωσαν το έβαλαν αμέσως σε εφαρμογή!

    Ο παπαγάλος άνοιξε την πόρτα του σπιτιού της αλεπούς και προσκάλεσε τον πελαργό για δείπνο. Ο πελαργός δέχτηκε χωρίς να καταλάβει ότι, ήταν παγίδα για να του φάνε τα ψαρια. Ο παπαγάλος είχε μαγειρέψει ψαρόσουπα την οποία σέρβιρε σε πιάτο, στο οποίο ο πελαργός δεν μπορούσε να φάει. Έτσι ο πελαργός έμεινε νηστικός! Μόλις επέτρεψε στο σπίτι του, ανακάλυψε πως η τσάντα του δεν είχε πλέον ψάρια, αλλά μόνο ψαροκόκαλα.

    Σκέφτηκε πως έπρεπε να τιμωρήσει τους απατεώνες για την εξαπάτηση που του έκαναν. Έτσι, μαγείρεψε τα ψαροκοκαλα και καλεσε την αλεπού και τον παπαγάλο στο σπίτι του για φαγητό! Όταν έφτασε η ώρα του φαγητού, σερβίρησε τη σούπα σε ένα κιούπι. Ο πελαργος επειδή έχει μακρύ ραμφος μπορούσε να φάει άνετα, ενώ ο παπαγαλος και η αλεπου δεν μποροὐσανε να φἀνε. Η αλεπού που πεινούσε πολύ, έβαλε το κεφάλι της μέσα στο κιούπι και το κεφἀλι της σφήνωσε. Μάταια ο παπαγάλος προσπαθουσε με κάθε τρὀπο να βγάλει το κεφάλι της αλεπούς.Όλες οι προσπάθειες ήταν άκαρπες μἐχρι που ο παπαγάλος πήρε ένα σφυρί και έσπασε το κιούπι.

    Τα ζώα του δάσους ακούσανε τη φασαρία που γινὀτανε και έτρεξαν να δουν. Μόλις είδαν οι δύο απατεώνες, ότι τα ζώα του δάσους συγκεντρώθηκαν εκεί, το έβαλαν στα πόδια, ξέροντας ότι έγιναν ρεζίλι σε ὀλο το δάσος. Τα ζὠα γέλασαν με τη ψυχή τους, που ο πελαργός τιμώρησε τους δυο φίλους -απατεώνες. Οι πονηροί φίλοι πήραν ένα καλό μάθημα!!!