ελλάδα

Η Α΄ τάξη στα πλαίσια των μαθημάτων της Γλώσσας, Ευέλικτης ζώνης και της Δράσης 7 έφτιαξαν:

 

ΚΟΡΜΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ 

(πολύ πιο γλυκό γλυκό)

 

Αρχικά, βάλαμε τα υλικά:

250 γραμμάρια μαργαρίνη ή βούτυρο.

8 κουταλιές της σούπας γεμάτες πικρό κακάο.

1 κουτί ζαχαρούχο γάλα.

1 και μισό πακέτο μπισκότα τύπου ΠΤΙ-ΜΠΕΡ.

1/4 του φλυτζανιού χυμό πορτοκαλιού.

λαδόκολλα ή αλλουμινόφυλλο για το τύλιγμα.

 

Στη συνέχεια για να εκτελέσουμε τη συνταγή χωριστήκαμε σε δυο ομάδες των 10 παιδιών. Αφού είχαμε αφήσει το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 1 ώρα (για να μην βάλουμε κατσαρολάκι και το λιώσουμε σε χαμηλή φωτιά), το βάλαμε στη λεκάνη. Επίσης, ρίξαμε και τις 8 κουταλίες κακάο και τα ανακατέψαμε.

Ταυτόχρονα, οι μπρατσαράδες της παρέας έβαλαν στην πετσέτα ένα- ένα το πακέτο με τα μπισκότα και τα χτύπησαν, ώστε να λιώσουν. Μόλις ετοιμάστηκε το μίγμα με το βούτυρο και το κακάο, ρίξαμε το κουτί με το ζαχαρούχο γάλα! Ανακατέψαμε για λίγο και ρίξαμε τα σπασμένα μπισκότα και συνεχίσαμε το ανακάτεμα.

Λίγο αργότερα, ρίξαμε και το χυμό πορτοκαλιού. Αφού τα ανακατέψαμε όλα, με τη βοήθεια του δασκάλου μας τυλίξαμε σε λαδόκολλες τα γλυκά μας και τα βάλαμε στην κατάψυξη... 

Σίγουρα, θα αναρωτηθήκατε πώς είναι το "πολύ πιο γλυκό γλυκό;"

Αυτό που γλυκαίνει οτιδήποτε είναι, όταν το κάνεις με αγάπη, αφοσιώση, ομαδοσυνεργατικά, δίχως εγωισμούς και γκρίνιες... Όλα έγιναν σωστά και τηρήθηκαν όλοι οι κανόνες υγιεινής (πλύναμε τα χέρια μας, φορέσαμε ποδιά και γάντια μιας χρήσης που συνεχώς τα αλλάζαμε, μαζέψαμε τα μαλλιά μας κτλ.).

Σας παρουσιάζουμε το κομμάτι που έμεινε!!!!

 

Σημείωση: Η παρασκευή γλυκού μέσα στην τάξη ξεκίνησε ως ιδέα από το γλωσσικό μάθημα με τίτλο "Ζαχαροπλαστείο του Γλυκόσαυρου". Ευχαριστούμε τις συγγραφείς του βιβλίου που μας έδωσαν την αφορμή για αυτή τη δραστηριότητα. Μέσω της Δράσης 7 γνωριστήκαμε από κοντά με τις 3 συγγραφείς του βιβλίου μας. Υποσχόμαστε λοιπόν, στις κυρίες Ελένη Καραντζόλα, Ντόρα Τσιαγκάνη και Πόπη Κύρδη να ξαναφτιάξουμε το "πολύ πιο γλυκό γλυκό" για να το δοκιμάσουν και να μας πουν τη γνώμη τους!!!