αλβανία

Γηπεδάκι-Κis mis

 Σχεδιάζουμε στο έδαφος τα τετράγωνα με τις γραμμές είτε για 9 είτε για 12 πιόνια. Χρησιμοποιούνται φασόλια και πέτρες. Τοποθετούνται σε οποιοδήποτε σημείο του σχεδίου μέχρι να τελειώσουν. Όταν ένας παίχτης κάνει 3άδα, παίρνει κι ένα πιόνι του αντίπαλου. Όταν κάποιος παίκτης δεν έχει άλλα πιόνια, αρχίζει να τα μετακινεί προς όλες τις πλευρές μέσα στο σχήμα, έτσι ώστε να κάνει 3άδες.

Γ.Τ.

Παιχνίδι με το σχοινάκι

Το παιχνίδι αυτό παίζεται με 3 παιδιά. Τα 2 κρατάνε το σχοινάκι, το άλλο παιδί πρέπει να πηδάει κάθε φορά που περνάει το σκοινάκι στα πόδια του. Εάν το σκοινάκι ακουμπήσει τα πόδια, τότε χάνει και είναι σειρά του άλλου παιδιού να παίξει. Αυτό συνεχίζετε. Κάθε φορά που το παιδί πηδάει στο σκοινάκι πρέπει να τις μετρήσει πόσες φορές δυνατά. Στο τέλος, όλοι πρέπει να το θυμούνται  το σκορ για αναδειχτεί ο νικητής του παιχνιδιού.

Φ.Τ.

 

με κρουτς

Έκαναν ένα μεγάλο τετράγωνο και μέσα του έκαναν 6 μικρά τετράγωνα. Στο πρώτο τετραγωνάκι έβαζαν μια πέτρα και με κουτσό έπρεπε να πάνε την πέτρα από το πρώτο τετραγωνάκι έως το τελευταίο. Αν η πέτρα έμενε σε μια γραμμή, «καιγόταν» ο παίκτης και ερχόταν η σειρά του επόμενου.

Έ.Τ.