Το αρκουδάκι που έψαχνε τον μπαμπά του

2012-05-13 18:24

    Κάποτε ήταν ένα αρκουδάκι που έπαιζε στο δάσος. Απομακρύνθηκε αρκετά, ώσπου χάθηκε. Μόλις το συνειδητοποίησε άρχισε να φωνάζει τον πατέρα του, αλλά μάταια... Έτσι, έκατσε πάνω σε μια πέτρα και άρχισε να κλαίει. Ένας σκίουρος, ένας λαγός και ένας σκαντζόχοιρος τον πλησίασαν για να μάθουν τι συμβαίνει... Ο αρκούδος σκούπησε τα μάτια του και είπε πως έχασε το δρόμο. Όταν ο λαγός τον ρώτησε που μένει και ο αρκούδος απάντησε ότι δεν ξέρει, όλοι ξεκαρδίστηκαν στα γέλια... Το ίδιο συνέβη, όταν ο σκίουρος ρώτησε πως λένε τον πατέρα του.

    Ένα πουλί που παρακολουθούσε τη συζήτηση, πλησίασε και επέπληξε τα άλλα ζώα που τον κορόιδευαν. Τους είπε επίσης, πως έτσι δεν τον βοηθούν και έπρεπε να βρουν μια άλλη λύση. Ο σκαντζόχοιρος σοβαρός, είπε πως το πουλί είχε δίκιο. Συμπέρανε πως, αφού ο μικρός είναι αρκούδος, άρα και ο πατέρας του θα είναι αρκούδος. Και ρώτησε τους άλλους πόσοι είναι οι αρκούδοι του δάσους. Πέντε, απάντησε το πουλί! Και αποφάσισαν να τους επισκεφτούν και τους πέντε, για να βρουν τη λύση!

    Η πρώτη επίσκεψη ήταν στον αρκούδο - κουρέα. Ο αρκούδος κουρέας ήταν πολύ απασχολημένος δίοτι έκοβε το μούσι μιας κατσίκας.Ο λαγός τον ρώτησε:

- Μήπως αυτό το αρκουδάκι είναι γιος σου;

Ο αρκουδο-κουρέας απάντησε αρνητικά, αφού δεν ήταν παντρεμένος και δεν είχε παιδιά. Και έτσι έφυγαν στεναχωρημένοι....

    Μια και δυο πήγαν στον αρκούδο-ράπτη, που έραβε ένα γαμπριάτικο κουστούμι στον κυρ- Γάιδαρο. Ο αρκούδος ράπτης έπαιρνε μέτρα και δεν τους πρόσεξε. Ο λαγός, ξεροβήχοντας, τον ρώτησε:

- Μήπως αυτό το αρκουδάκι είναι γιος σου;

Ο αρκουδο-ράπτης  απάντησε αρνητικά, τονίζοντας με αυστηρότητα, πως τα παιδιά του, πότε δεν απομακρύνονται από το σπίτι δίχως να πάρουν άδεια. Και έτσι έφυγαν στεναχωρημένοι και από το δεύτερο σπίτι....

    Η τρίτη επίσκεψη ήταν στον αρκούδο-αρσιβαρίστα, ο οποίος έκανε προπόνηση για τους Ολυμπιακούς αγώνες του δάσους. Ο αρκούδος αρσιβαρίστας ήταν πολύ απασχολημένος, δίοτι προσπαθούσε να σηκώσει μια μεγάλη πέτρα. Ο λαγός τον ρώτησε:

- Μήπως αυτό το αρκουδάκι είναι γιος σου; Αλλά, και αυτός απάντησε αρνητικά, τονίζοντας, πως τα παιδιά του  είναι πάντα δίπλα του και αθλούνται!!! Το αρκουδάκι μας κόντευε να σκάσει από την στεναχώρια του.....

    Η έπόμενη επίσκεψη θα είχε ενδιαφέρον και σίγουρα θα έβρισκαν μια κάποια λύση. Ο αρκούδος-φωτογράφος είχε φωτογραφίες όλων των κατοίκων του δάσους και έτσι κάτι θα κατάφερναν... Μόλις έφτασαν στο εργαστήριο του, τον βρήκαν να αποθανατίζει ένα νιόπαντρο ζευγάρι αηδονιών. Μόλις τελείωσε τη δουλειά του, και αφού τους είπε πως τα παιδιά του είναι μεγάλα, άνοιξε το μεγάλο άλμπουμ για να δουν αν θα εντοπίσουν τον μπαμπά του μικρού! Ύστερα από αρκετή ώρα, κάπου στη σελίδα 144, βρήκε το αρκουδάκι μας την φωτογραφία που ήθελε και έλαμψαν τα ματάκια του!!!! Ο αρκουδο-φωτογραφός είπε πως ο πατέρας του ήταν ο αρκούδος του τσίρκου, που έκανε τα πιο όμορφα και επικίνδυνα νούμερα....

    Μια και δυο, έφτασαν στο τσίρκο!!!! Ε βρε, χαρές που γίνηκαν!!!!!! Ο αρκουδό-τσίρκος κάλεσε όλη την παρέα να δουν το βράδυ μια ειδική παράσταση, αφού αυτή η δυσάρεστη ιστορία έλαβε τέλος!!!!

Ετσι λοιπόν, πέρασαν αυτοί καλά, και εμείς στο σχολείο καλύτερα!!!!

 

* * *

    Την παραπάνω ιστορία μας διηγήθηκε ο κ. Σοκόλ την Παρασκευή, 11 Μαΐου 2012. Μας διδάσκει 3 πράγματα:

  • να μην κοροϊδεύουμε τα προβλήματα των άλλων
  • να βοηθούμε τους άλλους στις δύσκολες στιγμές
  • να συνεργαζόμαστε πάντα για να φτάσουμε το στόχο μας

 

η ζωγραφιά είναι εμπνευσμένη από το παραπάνω παραμύθι!